• Referenser/projekt

Här visar vi några projekt där Epicwater AB har levererat dricksvattenfontäner i Sverige.
Om ni önskar fler referenser eller om ni har några frågor på  något av projekten nedan är ni välkomna att kontakta oss.

Vasamuseet, Stockholm
Nu finns det även dricksfontän på på Sveriges mest besökta museeum. Där kan besökare enkelt släcka törsten eller fylla på sin vattenflaska.

Epicwater levererade dricksfontänmodell 1105 utrustad med flaskkran. Dricksfontänen levererades pulverlackad svart

Stockholm Arlanda airport
Nu finns det även dricksfontäner på Arlanda airport. De som hitintills har installerats finner man på terminal 2, 3, 4 och vid nyare piren terminal 5 vid gate F30 och F60. Swedavia valde denna modell i rostfritt stål med satinfinish, lägre fontän är anpassad för rullstolsburen och är extrautrustad med flaskpåfyllningskran och ger kylt gott vatten. Epicwater levererade dricksfontänmodell H1119.8.50 med flaskpåfyllningstillbehör 1920,

samt specialframtagna flaskdekaler.

Täby Centrum
Täby Centrum är en av Sveriges största köpcentrumanläggningar med 260 butiker, restauranger och kaféer på en yta av 78,000 kvadratmeter. Epicwater levererade dricksfontänmodell 1011MS

Mall of Scandinavia, Solna
Mall of Scandinavia beläget i Arenastaden vid Solna station och Friends Arena. Besökare på Mall of Scandinavia släcker enkelt törsten i någon av de sex stycken dricksfontänerna som är placerade vid service och toaletter. I detta projekt levererade vi specialtillverkade drickmunstycken, avloppsilar och tryckknappsventiler.

Älvängens vårdcentral
Till Älvängens vårdcentral levererade vi dricksfontän modell 1001
Underplåt som täcker utanpåliggande avloppsrör gjorders av installatören.

Servicedisk på Emporia i Malmö

Behöver du ny energi, lite svalka eller snabbt släcka törsten när du besöker Skandinaviens främsta shoppingcenter Emporia så finns dricksfontäner på varje våningsplan.
Epicwater levererade komponenter till denna dricksfontän.

Apelgårdsskolan Apelgårdsskolan
Apelgårdsskolan, Malmö
F–9-skola i stadsdelen Rosengård i Malmös östra del. Skolan har cirka 310 elever. Till detta projekt levererade Epicwater dricksfontän modell 462

Friskis & Svettis Lidingö
Friskis & Svettis på Lidingö har installerat infällda dricksfontäner modell 4010 och flaskkran 5551 där gymmande medlemmar enkelt kan släcka törsten eller fylla på sina sportflaskor.

Fjällsjöhallen, Backe
Besöker man sporthallen i Backe kan man enkelt släcka törsten i den här dricksfontänen.
Dricksfontänen är extrautrustad med självstängande flaskkran 5551 där törstiga innebandyspelare enkelt kan fylla sportflaskan med gott komunalt dricksvatten. Den lägre dricksfontänen är bariärsfri och anpassad för rullstolsburen och gör det även lätt för barn att släcka törsten eller fylla på flaskan.

Emporia, Malmö
Vid servicedisken på Skandinaviens främsta shoppingcenter Emporia finner ni den här snygga dricksfontänen. Epicwater levererade specialkomponenter till denna dricksfontän.

Legendary Gym, Umeå 
Tränar man på Legendary Gym i Umeå fyller man enkelt på vattenflaskan i gymmet. Legendery är en mötesplats för likasinnade från olika bakgrunder och med olika mål men med ett gemensamt intresse, passionen för träning.

Multiarena Fyrishov, Uppsala
Fyrishov är Sveriges mest besökta arena med närmare 1,8 miljoner besök om året. För att öka arenans kapacitet har Fyrishov byggt en multihallsbyggnad med fyra nya fullmåttshallar i två våningsplan.
Törstiga små och stora besökare kan enkelt släcka törsten i någon av de dricksfontäner som är placerade vid multiarenans entréer samt utanför sporthallarna på bägge våningsplanen.
Invigningsfest den 31 Augusti 2013.

Sturebadets gym, Stockholm
Väldigt elegant vattenpåfyllningsstation i vit marmor/frostat blått glas, där man antingen kan dricka vatten direkt ur den centralt placerade dricksfontänen, eller fylla på sportflaskor i någon av de två automatiska/sensorstyrda flaskpåfyllnings kranarna.

Whyte Lilja har designat den eleganta dricksfontänen.
Epicwater levererade komponenterna till denna dricksfontän.
Sigrid Rudebecks Gymnasium, Göteborg
Sigrid Rudebecks skola, grundad 1869, är en fristående gymnasieskola med cirka 430 elever belägen i centrala Göteborg.
Till detta projekt levererade vi  dricksfontän med inbyggd flaskpåfyllning modell 451 

Karolinska sjukhuset, Huddinge
Dricksfontän modell 1001HPSBP i högpolerat spegelblankt rostfritt stål. Dricksfontänen är även anpassad för rullstolsburen användare


Frigym, Fristad
Till nyrenoverade Frigym i Frisatd levererade vi dricksfontän med inbyggd flaskpåfyllning modell 451 


Utegym i Östhammar
Epicwater levererade dricksfontän modell 3060 till utegymmet i Östhammar

Berga, Kalmar
Nu finns det en dricksvattenfontän i stadsdelen Berga i Kalmar. Dricksfontänen invigdes i samband med Bergaloppet den 10 Juni 2017, de som höll i invigningen var Kalmar Vattens VD Thomas Bergfeldt, styrelseordförande Steve Sjögren och vice.ordf. i Samhällsbyggnadsnämnden Kajsa Hedin.
I denna fontän kan både vuxna och barn och hundar enkelt släcka törsten med gott dricksvatten direkt från vattenverket.
Epicwater levererade modell 3500D i RAL 5017 (Traffic blue)

Plantaget, Vänersborg
Plantaget är belägen mitt i Vänersborgs centrum. I parken finns förutom dricksfontän även lekplats, utomhusscen,  bänkar, statyer och blomurnor. Epicwater levererade dricksfontän modell 3511, då den är placerad på sand och nära lekplatsen så är den även utrustad med tillbehör sandfälla 6635

Skatepark i Höganäs
Epicwater levererade dricksfontän modell 1109 som specialbeställdes i en läcker gul powder coat
( RAL 1018 ) till Höganäs skateboard park.

Kaninlandet, Liseberg, Göteborg
En stor nyhet för 90 års jubilerande Liseberg är Kaninlandet. Besökare på Liseberg behöver inte gå törstiga, fyra dricksfontäner finns utplacerade i kaninlandet. Vi levererade modell 3511 dricksfontän i historisk stil till detta projekt.

Stora Torget Borås
Till er som behagar strosa omkring i centrala Borås har vi glada nyheter. Nu finns det en dricksvattenfontän på Stora Torget. I denna fontän kan ni släcka er törst med prima kranvatten direkt från vattenverket. 

Fotograf: Bo Gustafsson Fotograf: Bo Gustafsson

Beachvollyplaner Exercisparken, Göteborg
Vid de två nya beachvollyplanerna på Heden Idrottsplats  behöver man inte ta med sig eller köpa dyrt vatten på flaska. Här finns gratis och gott kommunalt dricksvatten som man enkelt kan släcka törsten med. Dricksfontänen är även anpassad för rullstolsburna, och designen gör det även möjligt för barn att dricka vatten, den är även utrustad med självstängande flaskkran där man enkelt fyller flaskan för att ta med sig vatten till nästa äventyr.

Suseboparken, Upplands Väsby
Epicwater levererade dricksfontän modell 3511 till Upplands Väsbys centrumnära stadspark Susebo. Parken bidrar till den biologiska mångfalden genom en mängd stora uppväxta lövträd, t.ex. lind, bok och alm. I parken finns också en fjärilspark. Hör av er till oss om ni vill ha mer information om våra dricksfontäner för parker och torg. Modellen som vi levererade till detta projekt var 3511

Liseberg, Göteborg
I kön till Mechanica på Liseberg behöver man inte köa törstig, Liseberg bjuder sina besökare på vatten.
Epicwater har till detta projekt levererat modell 3380, vandalskyddad dricksfontän i kraftigt galvaniserat stål pulverlackad i fairway green.

Liseberg, Göteborg
2017 åres nyhet på Liseberg LOKE!
En roterande gondol som tar dig hela 42meter upp i luften, och med en maxhastighet på 100km/h. Köerna kommer ringla sig långa på vägen fram till Loke, men ingen behöver gå törstig. Epicwater har till detta projekt levererat Murdock modell GRF, vandalskyddad dricksfontän i kraftigt rostfritt stål pulverlackad i fairway green.

Hötorget, Borås
Nu finns förutom dricksfontänen på Stora Torget även en dricksvattenfontän på Hötorget och en vid Viskanpromenaden där både vuxna och barn enkelt  kan släcka törsten med gott prima dricksvatten direkt från vattenverket.
Epicwater levererade dricksfontän modell 3511 RAL6015 (Black olive) till detta projkt.

Stortorget, Östhammar
Nu finns förutom dricksfontänen vid utegymmet även en dricksvattenfontän vid Stortorget i Östhammar
där både vuxna och barn kan släcka törsten. Modellen som Epicwater levererade är frysskyddad för året-om-bruk. Epicwater levererade dricksfontän modell 3511FR  RAL9005 (svart) och 6518.2FR till detta projekt.

 Viskanpromenaden, Borås
Nu finns förutom dricksfontänen på Stora Torget och på Hötorget även en vid Viskanpromenaden där både vuxna och barn enkelt  kan släcka törsten med gott prima dricksvatten direkt från vattenverket.
Epicwater levererade dricksfontän modell 3511  RAL9005 (svart) 

Ladugårdskälla, Linköping
Hälsobrunnen användes flitigt på 1800 talet, nu har en nyinstallerad dricksfontän åter gjort det möjligt för törstiga flanörer att snabbt släcka törsten. Modellen som vi levererade var modell 3511

Alfred Nobels Torg, Karlskoga
Nu finns det en dricksvattenfontän på Alfred Nobels Torg.
I denna fontän kan både vuxna och barn enkelt släcka törsten med gott dricksvatten direkt från vattenverket.
Epicwater levererade modell 3500 i RAL 5002 (Ultramarine)

Askimsbadet, Göteborg
På Askimsbadet finns en långgrund sandstrand och stora gräsytor för lek, spel och solbad. 2014 invigdes den 259 meter långa badpiren som sträcker sig rakt ut i havet. Piren har även  två stycken större soldäck och badramper samt den här limegröna dricksfontänen där besökare enkelt kan dricka vatten eller fylla på vattenflaskan.

Fotograf bild 2: Bo Gustafsson Fotograf bild 2: Bo Gustafsson

Angereds stadspark med cirkustema
Om man besöker Angereds nyrenoverade stadspark behöver man inte ta med sig eller köpa dyrt vatten på flaska. Här finns gratis och gott kommunalt dricksvatten som man enkelt kan släcka törsten med. Dricksfontänen är även anpassad för rullstolsburna, och designen gör det även möjligt för barn att dricka vatten, den är även utrustad med självstängande flaskkran där man enkelt fyller flaskan för att ta med sig vatten till nästa äventyr.
Stadsparken i Lund 
Epicwater levererade dricksfontän modell 3060 special sandblästrad som specialbeställdes i en läcker orange färg
till utegymmet i Lunds stadspark